الكريب أو الكانلونى الحلو والحادق بالتفصيل من مطبخى بالصور
2 مشترك
كاتب الموضوع
رسالة
الشيف مونى
عدد المساهمات : 2128 تاريخ التسجيل : 29/08/2010
موضوع: الكريب أو الكانلونى الحلو والحادق بالتفصيل من مطبخى بالصور الأربعاء ديسمبر 28, 2011 3:19 am
السلام عليكم ورحمة الله قبل مااكتب اى حاجة ادعولى من قلبكم ان ربنا يرزقنى الزوج الصالح النهرده عملت الكريب باللحمة المفرومة الموز المكرمل ومصورة كل المراحل بالتفصيل نبدء بسم الله اول حاجة مقادير الكريب 3 كوب حليب 3كوب دقيق 6 بيضات ربع كوب زيت ذرة ملح الطريقة هنضرب بالمضرب اللبن مع البيض والزيت وبعد كده نحط الدقيق والملح ونضربهم كويس اوى لغاية مانصل على قوام متماسك هنجيب طاسة تيفال نحط فيها نقطة زيت ولازم النار تكون عالية ونحط فيها كبشة من العجينة ونفرشها فى الطاسة لما الورقة ميكونش فيها مادة سايلة يعنى العجينة نشفت نقلبها ونسيبها 5 ثوانى ونشيلها وهكذا لغاية ماالعجينة تخلص وفى كل مرة نحط نقطة زيت فى الطاسة وعشان التوضيح يبقى اكتر اسيبكم مع الصور
ده لما حطيته فى الصينية وحطيت عليه الصوص اللى عملته قبل مادخله الفرن هسيبه تلت ساعة بس على درجة حرارة 200 فى فرن الكهربا لو البوتاجاز هتبقى الحرارة اخفض
موضوع: رد: الكريب أو الكانلونى الحلو والحادق بالتفصيل من مطبخى بالصور الأربعاء ديسمبر 28, 2011 3:19 am
نيجى بقى لحشو الحلو مقادير الحشو 4 موزات او اى فاكهة انتى بتحبيها كوباية سكر 2 مك زبدة او سمنة 2 م ك مياه هنجيب السكر ونسيبه فى الحلة على النار لغاية مايبقى كراميل ولما يبقى كراميل هنحط عليه نقطة ميه بعد كده هنحط عليه الزبدة ونقلبه وهنحط عليه الميه ونقلبه كويس عشان لو فيه كلاكيع تفك ونسيبه يغلى هنكون فى الوقت ده بنقطع الموز شرايح ونطفى على الكراميل ونحط فيه الموز يستوى على البخار ونغطى هنجيب الكريب ونحط فيه الموز من غير الكراميل بس هنضغط عليه شوية بالسكينة فيه طريقتين للتقديم وانا مصورالكم الاتنين اول طريقة هنحط الكراميل بعد مانصفيه عشان لو فيه كلاكيع على الكريب تانى طريقة هنحط فى نفس الطبق جنب الكريب موز بالصوص اسيبكم مع الصور بالتفصيل