موضوع: رموش الست من مطبخى بالصور الجمعة ديسمبر 23, 2011 3:38 am
السلام عليكم ورحمة الله نبدأ بالمقادير نصف كوب دقيق سيمولينا(دقيق السميد) نصف كوب جوز هند(اختيارى) كوب الا ربع سكر كوب ونصف زبدة بدرجة حرارة الغرفة 3 ونصف كوب دقيق كيس فانيليا ملعقة صغيرة بيكنج بودر 2 بيضة مقادير السيرب كوب مياه على كوب سكر وربع ليمونة الطريقة هنضرب الزبدة مع السكر
خلى بالك قبل ماتشكليهم وتحطيهم فى صينية خدى جزء صغير من العجينة وشكليه وحطيه فى صينية واخبزيه عشان تجربى قبل ماتحطى كل العجينة وتشكليها لو فرش منك اوى فى الفرن ولقيتى انك مش قادرة تمسكيه زودى للعجينة دقيق لأن كل نوع زبدة غير التانى وكل دقيق غير التانى انا عملت كده وزودت دقيق وبعد كده شكلتهم وحطتهم فى صينية وحطيت عليهم زبيب وممكن تحطى مكسرات او اللى انتى عايزاه كورى كورة صغير عشان هتكبر فى الفرن
اخبزيهم على حرارة 180 وهياخدو حوالى 20 دقيقة اطفى عليهم لما الوش يحمر انا خبزتهم فى فرن الكهربا ولما يطلعو حطى عليهم سيرب او ممكن تغطسيهم فى السيرب وبعد كده تطلعيهم ترصيهم فى طبق التقديم(انا عملت كده) وبعدها حطيهم فى التلاجة قبل ماتاكليهم هيدو نتيجة احلى فى الطعم وفى التماسك وبالهنا والشفا ياقمرات