| اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الخميس يونيو 23, 2011 2:06 am | |
| اعزائى المؤمنات كل عام وانتم بخير
ولانى عرفة ان كل الفاتوكات شاطرين ومبدعين فى فن الطهى
عايزه كل مؤمنة تدخل تذكر سر جمال طبخة مبدعة فيها وانا هبدأ
بنفسى السر الاول
عند عمل الفراخ البانيه
اضيفى مع البيض المروب شويه لبن هيدوكى نفس نتيجه الذبادى انا بعمل كده وأنك تسبيها شويه بعد التتبيل من 10 دقايق لربع ساعه فى الثلاجه او بره دى بتدى نتيجه هايله عشان القشره متفصلش منك
منتظرة اسرار المؤمنات
عدل سابقا من قبل جرير NORAN في السبت يوليو 02, 2011 2:22 pm عدل 2 مرات | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الخميس يونيو 23, 2011 2:09 am | |
| السر الثانى
عند عمل الزبادى اضيفى نقطة واحدة من عصير الليمون لكل لتر لبن هتحصلى على نتيجة ممتازة طبعا مع اضافة 2ملعقة خميرة الزبادى وضعيها فى اكواب فى اناء به ماء دافئ وتركيها حتى تربط ممتازة | |
|
| |
ماجى تورز
عدد المساهمات : 2394 تاريخ التسجيل : 05/09/2010
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الخميس يونيو 23, 2011 3:52 am | |
| بصراحة انا مش شاطرة فى المطبخ | |
|
| |
الشيف مونى
عدد المساهمات : 2128 تاريخ التسجيل : 29/08/2010
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الخميس يونيو 23, 2011 4:01 am | |
| العجائن اى عجينة عشان تنجح لازم تكون طرية حتى الفطير المشلتت | |
|
| |
mo2mna
عدد المساهمات : 1840 تاريخ التسجيل : 19/06/2010 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الخميس يونيو 23, 2011 4:10 am | |
| تسلم ايدك ع الموضوع ياقمر | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) السبت يوليو 02, 2011 2:08 pm | |
| السر الثالث الارز ابو خلطة سر جماله بعد تحمير الارزوبعد ان يصبح لونه ذهبيا وقبل اضافة المرقة قومى بوضع ملعقة سكر كبير فى الاناء وقومى بتحميره حتى تصبح مثل الكراميل ثم اضيفى المرقة حتى تغلى ثم اضيفى الارز حتى ينضج ثم اضيفى المكسرات واللحم على الوجه بصراحه كل الى بيكله يعجب به جدا وتتوالى الاسرار وعيزه اشوف التفاعل | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) السبت يوليو 02, 2011 2:11 pm | |
| السر الرابع سر نجاح الارز البريانى بالدجاج هو استخدام ارز بسمتى من نوع جيد واستخدام بهارات صحيحة مثل القرفة والكمون وتشويحهم جيدا بالزيت واهم شئ استخدام جنزبيل اخضر يكسبها طعم رائع ويسهل الهضم | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) السبت يوليو 02, 2011 2:12 pm | |
| السر الخامس للحصول على تتبيلة كفتة رائعة اضيفى الكبيبة الصينى بعد طحنها الى عجينة الكفتة مع ملعقة قرفةوقليل من اللبن | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) السبت يوليو 02, 2011 2:13 pm | |
| السر السادس عند عمل المكرونة البشاميل نقوم بخلط نصف مقدار الب شميل على المكرونةكلها والنصف الثانى نخلط به بيضتين ونضربهم بالملعقة جيدا وبعد فرد نصف المكرونة فى الصنية ووضع العصاج عليها نقوم بوضع باقى المكرونة على البا شميلوتقليبها جيدا ثم وضعها على العصاج ونسوى الوجه مع وضع ملعقة سمن وتدخل الفرن وشوفى احلى لون مكرونة واحلى طعم ودعيلى وتتوالى الاسرار
| |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) السبت يوليو 02, 2011 2:14 pm | |
| السر السابع عند طهى البامية يجب ان نضع معها لحم مفروم لينضج معها وقبل انزالها من على النار نقوم بعصر الليمون ونتركها تغلى دقيقة ثم نطفئ النار | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) السبت يوليو 02, 2011 2:15 pm | |
| السر الثامن عند طهى الطيور واللحوم وعند تشويحها اضيفى الكارى للتشويح يعطى نكهة مميزة ويزيل رائحة الزفارة وايضا يضاف لكل انواع الاسماك سواء فى تتبيلة القلى او صنية الدمعة وانتظروووو باقى الاسرار
| |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) السبت يوليو 02, 2011 2:16 pm | |
| السر التاسع عند عمل البفتيك يجب نقعه فى عصير البصل لان ماء البصل يعمل على تفتييت الانسجة وتسويتها جيداونحصل على ماء البصل بعد بشره بالمبشرة نقوم بعصره باليد ووضعه على البفتيك ولا تلقى الباقى بل ضعيه عليه ايضا مع التوابل والليمون والخل
| |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) السبت يوليو 02, 2011 2:18 pm | |
| السر العاشر عند عمل السمك الصيادية (المسلوق) بعد تحمير ا لبصل ودقة لتنعيمه ووضع الماء وعصير الطماطم السر بقة فى جماله عصر ليمونة فى الشربة والسر الاخر نضع بصلة صحيحة مع وضع السمك وعند نضج البصلة يكون السمك قد نضج ونتظرونى وتتوالى الاسرار[center] | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) السبت يوليو 02, 2011 2:19 pm | |
| السر الحادى عشر عند عمل البفتيك قومى بدقة ثم تبليه بملح وفلفل وكمون وكارى وبهار وقرفة وفيجيتار هندى من عند العطار بيتباع سايب انا بجيب بالربع كيلو وليمون وخل وماء البصل كما قلن قبل سابق وقليل من اللبن او ملعقة زبادى وشوفى الفرق ولوعايزاه ميكشش ضعيه فى الدقيق ثم البيض ثم مرريه خفيفا على البقسماط وضعيه فى الفريزر
| |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) السبت يوليو 02, 2011 2:20 pm | |
| السر الثانى عشر عندتتبيل السمك اضيفى الملح والثوم والليمون وقليل من الخل والكارى وقومى بتتبيل الدقيق بقليل الفيجيتار الهندى والملح وبعد القلى قومى برش السمك بعد القلى قليل من الخل عليه4 | |
|
| |
الشيف مونى
عدد المساهمات : 2128 تاريخ التسجيل : 29/08/2010
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأحد يوليو 03, 2011 12:03 pm | |
| اسرار رائعة فعلا ومفيدة شكرا ليكى ياقمر | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:10 am | |
| السر الثالث عشر عند عمل حشوة البط اضيفى له مقدار من عصير البرتقال او التمر هندى الى البصل المورته او الارز او الفريك | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:12 am | |
| السر الرابع عشر عندعمل الملفوف او المحشى اضيفى ملعقة من السكر وقطعة من اللحم المفروم وملعقة من بهار اسبايسى وعصير ليمونة سواء ورق عنب او كرنب وشوفى الفرق وتتوالى الاسرار
| |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:14 am | |
| السر الخامس عشر عند عمل الكفتة بالبقسماط او البرغل المطحون اضيفى لها عصير ليمونة وقليل من البيكربوناته وبيضة وعجنيها جيدا واهم شئ فيها العجن ويفضل دقها بيد الهون لتتجانس | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:16 am | |
| السر السادس عشر عند عمل المكرونة المسلوقة بالصلصة يجب عدم تسويتها جيدا بل تترك متماسكة ثم يدق فصين من الثوم جيدا ويضاف لها قليل من الزيت ويشوح قليلاثم اضيفى المكرونة اليه وقلبيها جيدا ثم اضيفى الصلصة اليها ويجب ان تكون جافة ويفضل اضافة قليل من الجبن الرومى المبشور يعطى لها مذاق رائع وتركيها على نار هادئة فترة ثم ترفع من على النار | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:21 am | |
| السر السادس عشر عند عمل الشيرة او الشراب السكرى للكنافة بالذات اضيفى له ملعقة عسل نحل ثم ينزل من على النار ويترك حتى يبرد ثم اضيفى كوب لبن له متخفيش موش هيتعقد وطبعا بنكون مقليلين الماء يعنى كوب سكر له نصف كوب ماء وملعقة عسل وبعد ان يبرد اضيفى نصف كوب لبن مع التقليب وطبعا حطين فى الشراب نقطتين عصير ليمون حتى لايترسب السكر فى القاع [b] | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:23 am | |
| السر السابع عشر عند تحمير البط او الدجاج بجيب ملعة عسل ابيض وملعقةصلصة وعصير ليمونة وملح وفلفل وكمون ويخلط جيدا ثم ندهن به البط او الدجاج ويدخل الفرن بصراحة لونه بيبقى جميل جدا وطعمه اجمل وبيكون مثل المشوى على السيخ بالضبط وعلى فكرة ممكن نبدل العسل لو موش موجود بملعقة سكر | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:25 am | |
| السر الثامن عشر عند طهى البقول يجب نقعها سا عتين على الا قل لاخراج الغازات الموجودة بها وتمنع الانتفاخ (الفول-الوبيا -الفاصوليا -البازلاء) | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:27 am | |
| السر التاسع عشر عند عمل سلطة الطحينة يجب وضع ماء ساخن حتى تحصلى على قوام غليظ ولاتنسى عصر الليمون | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:29 am | |
| السر العشرين
بعد إطفاء النار عن ورق العنب لا تكشفي الغطاء حتى يبرد لكي لا يغمق لونه وينشف ثم يقلب.
| |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:31 am | |
| السر الحادى والعشرين لعمل بيتزا ذات نكهة مميزة أضيفي شمرجاف مطحون على العجينة يعطيها مذاق مميزة ويمنع الانتفاخ وأضيفي بعض مسحوق الزعتر او الريحان إلى الصلصة وتتوالى الاسرار ومنتظرة التقييم | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:33 am | |
| السر الثانى والعشرين عند عمل المخبوزات مثل الكيزر نقوم بضرب بيضة مع قليل من الماء وقليل من اللبن الجاف ونقوم بدهن الوجه للحصول على لون ذهبى ولامع | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الأربعاء يوليو 06, 2011 11:35 am | |
| السر الثا لث والعشرين حبة البطاطس تعيد النكهة للأرز المحترق 6- عندما تنسى ربة المنزل الإناء على الموقد فترة أطول تبدأ الطبقة السفلى في الاحتراق، وعندها تنتشر رائحة الاحتراق في جميع الإناء ممايفقد الأرز رائحته الشهية وطعمه اللذيذ. لذلك ينصح بنقل محتويات الإناء من الأرزكاملة إلى إناء آخر بسرعة وترك الطبقة السفلى المحترقة ،و توضع حبة بطاطس كاملة ومقشرة داخل طبقات الأرز ، وإذا كان الإناء كبيراً يتم غمس أكثر من حبة بطاطس كاملة ومقشرة .
اووضع قطعة خبز على الوجه لمتصاص الرائحة | |
|
| |
ماجى تورز
عدد المساهمات : 2394 تاريخ التسجيل : 05/09/2010
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الخميس يوليو 07, 2011 11:38 am | |
| الله عليكى ياجرير فعلا معلومات قيمة جدا ماشاء الله عليكى | |
|
| |
الشيف مونى
عدد المساهمات : 2128 تاريخ التسجيل : 29/08/2010
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الخميس يوليو 07, 2011 11:42 am | |
| فعلا ماشاء الله عليكى باين عليكى استاذة كبيرة فى المطبخ | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الخميس يوليو 07, 2011 5:02 pm | |
| شكرايا حبايب قلبى على مروركم العطر وكلماتكم الجميلة ويارب اكون عند حسن ظنكم وانتظرووووو با قى الاسرار | |
|
| |
جرير NORAN
عدد المساهمات : 324 تاريخ التسجيل : 21/06/2011 العمر : 44 الموقع : mo2mna.yoo7.com
| موضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) الخميس يوليو 07, 2011 5:46 pm | |
| السر الرابع والعشرين عندماترغبين فى عمل محشى باذنجان يفضل في اختيار الباذنجان استخدام ثمرات لها ساق مائل
لأن السيقان الأفقيه تكون لثمارها طعم حار في الغالب ويجب اضافة الزبييب واللحم المفروم وقليل من التقوير الى خلطة المحشى.
| |
|
| |
| اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) | |
|