مؤمنه_منتدى نسائى فقط
مؤمنه_منتدى نسائى فقط
مؤمنه_منتدى نسائى فقط
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مؤمنه_منتدى نسائى فقط

منتدى نسائى فقط

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالخميس يونيو 23, 2011 2:06 am

اعزائى المؤمنات كل عام وانتم بخير

ولانى عرفة ان كل الفاتوكات شاطرين ومبدعين فى فن الطهى


عايزه كل مؤمنة تدخل تذكر
سر جمال طبخة مبدعة فيها وانا هبدأ


بنفسى
السر الاول


عند عمل الفراخ البانيه

اضيفى مع البيض المروب شويه لبن هيدوكى نفس نتيجه الذبادى
انا بعمل كده وأنك تسبيها شويه بعد التتبيل من 10 دقايق لربع ساعه فى
الثلاجه او بره دى بتدى نتيجه هايله عشان القشره متفصلش منك


منتظرة اسرار المؤمنات




عدل سابقا من قبل جرير NORAN في السبت يوليو 02, 2011 2:22 pm عدل 2 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالخميس يونيو 23, 2011 2:09 am

السر الثانى

عند عمل الزبادى
اضيفى نقطة

واحدة من عصير الليمون لكل لتر لبن
هتحصلى على نتيجة ممتازة طبعا
مع اضافة 2ملعقة خميرة الزبادى
وضعيها فى اكواب فى اناء
به ماء دافئ وتركيها حتى تربط
ممتازة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
ماجى تورز

ماجى تورز


عدد المساهمات : 2394
تاريخ التسجيل : 05/09/2010

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالخميس يونيو 23, 2011 3:52 am

بصراحة انا مش شاطرة فى المطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الشيف مونى

الشيف مونى


عدد المساهمات : 2128
تاريخ التسجيل : 29/08/2010

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالخميس يونيو 23, 2011 4:01 am

العجائن
اى عجينة عشان تنجح لازم تكون طرية حتى الفطير المشلتت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mo2mna

avatar


عدد المساهمات : 1840
تاريخ التسجيل : 19/06/2010
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالخميس يونيو 23, 2011 4:10 am

تسلم ايدك ع الموضوع ياقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 2:08 pm

السر الثالث

الارز ابو خلطة
سر جماله

بعد تحمير الارزوبعد ان يصبح
لونه ذهبيا وقبل اضافة المرقة
قومى بوضع ملعقة سكر كبير
فى الاناء وقومى بتحميره حتى
تصبح مثل الكراميل ثم اضيفى المرقة حتى تغلى ثم اضيفى الارز حتى ينضج ثم اضيفى المكسرات واللحم على الوجه
بصراحه كل الى بيكله يعجب به
جدا
وتتوالى الاسرار
وعيزه اشوف التفاعل by by
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 2:11 pm

السر الرابع
سر نجاح الارز البريانى بالدجاج
هو استخدام ارز بسمتى من نوع جيد واستخدام بهارات صحيحة
مثل القرفة والكمون وتشويحهم جيدا بالزيت
واهم شئ استخدام جنزبيل اخضر
يكسبها طعم رائع ويسهل الهضم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 2:12 pm

السر الخامس
للحصول على تتبيلة كفتة رائعة
اضيفى الكبيبة الصينى بعد طحنها الى عجينة الكفتة
مع ملعقة قرفةوقليل من اللبن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 2:13 pm

السر السادس
عند عمل المكرونة البشاميل
نقوم بخلط نصف مقدار الب شميل على المكرونةكلها والنصف الثانى
نخلط به بيضتين ونضربهم بالملعقة جيدا
وبعد فرد نصف المكرونة فى الصنية
ووضع العصاج عليها نقوم بوضع باقى المكرونة
على البا شميلوتقليبها جيدا ثم وضعها على العصاج ونسوى الوجه مع وضع ملعقة سمن وتدخل الفرن وشوفى احلى لون مكرونة واحلى طعم ودعيلى
وتتوالى الاسرار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 2:14 pm

السر السابع
عند طهى البامية يجب ان
نضع معها لحم مفروم لينضج معها
وقبل انزالها من على النار
نقوم بعصر الليمون ونتركها تغلى
دقيقة ثم نطفئ النار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 2:15 pm

السر الثامن
عند طهى الطيور واللحوم وعند تشويحها
اضيفى الكارى للتشويح
يعطى نكهة مميزة ويزيل رائحة الزفارة
وايضا يضاف لكل انواع الاسماك
سواء فى تتبيلة القلى او صنية الدمعة
وانتظروووو باقى الاسرار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 2:16 pm

السر التاسع
عند عمل البفتيك يجب نقعه
فى عصير البصل لان ماء البصل
يعمل على تفتييت الانسجة
وتسويتها جيداونحصل على ماء البصل
بعد بشره بالمبشرة نقوم بعصره باليد
ووضعه على البفتيك ولا تلقى الباقى بل ضعيه
عليه ايضا مع التوابل والليمون والخل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 2:18 pm

السر العاشر
عند عمل السمك الصيادية
(المسلوق)
بعد تحمير ا لبصل ودقة لتنعيمه
ووضع الماء وعصير الطماطم
السر بقة فى جماله
عصر ليمونة فى الشربة
والسر الاخر نضع بصلة صحيحة
مع وضع السمك
وعند نضج البصلة يكون السمك قد نضج
ونتظرونى وتتوالى الاسرار[center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 2:19 pm

السر الحادى عشر
عند عمل البفتيك قومى بدقة
ثم تبليه بملح وفلفل وكمون وكارى وبهار
وقرفة وفيجيتار هندى من عند العطار
بيتباع سايب انا بجيب بالربع كيلو
وليمون وخل وماء البصل كما قلن قبل سابق
وقليل من اللبن او ملعقة زبادى
وشوفى الفرق
ولوعايزاه ميكشش ضعيه فى الدقيق ثم البيض
ثم مرريه خفيفا على البقسماط وضعيه فى الفريزر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 2:20 pm

السر الثانى عشر
عندتتبيل السمك اضيفى الملح والثوم والليمون وقليل
من الخل والكارى وقومى بتتبيل الدقيق بقليل
الفيجيتار الهندى والملح وبعد القلى قومى برش
السمك بعد القلى قليل من الخل عليه4
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
الشيف مونى

الشيف مونى


عدد المساهمات : 2128
تاريخ التسجيل : 29/08/2010

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأحد يوليو 03, 2011 12:03 pm

اسرار رائعة فعلا ومفيدة
شكرا ليكى ياقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:10 am

السر الثالث عشر
عند عمل حشوة البط اضيفى له مقدار
من عصير البرتقال او التمر هندى
الى البصل المورته او الارز او الفريك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:12 am

السر الرابع عشر
عندعمل الملفوف او المحشى
اضيفى ملعقة من السكر
وقطعة من اللحم المفروم وملعقة من بهار اسبايسى وعصير ليمونة سواء ورق عنب او كرنب
وشوفى الفرق
وتتوالى الاسرار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:14 am

السر الخامس عشر
عند عمل الكفتة بالبقسماط او البرغل المطحون
اضيفى لها عصير ليمونة وقليل من البيكربوناته
وبيضة وعجنيها جيدا واهم شئ فيها العجن ويفضل دقها بيد الهون لتتجانس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:16 am

السر السادس عشر
عند عمل المكرونة المسلوقة بالصلصة
يجب عدم تسويتها جيدا بل تترك متماسكة
ثم يدق فصين من الثوم جيدا ويضاف لها
قليل من الزيت ويشوح قليلاثم اضيفى المكرونة اليه وقلبيها جيدا ثم اضيفى الصلصة اليها ويجب ان تكون جافة ويفضل اضافة قليل من الجبن الرومى المبشور يعطى لها مذاق رائع وتركيها على نار هادئة فترة ثم ترفع من على النار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:21 am

السر السادس عشر
عند عمل الشيرة او الشراب السكرى
للكنافة بالذات اضيفى له ملعقة عسل نحل
ثم ينزل من على النار ويترك حتى يبرد
ثم اضيفى كوب لبن له متخفيش موش هيتعقد وطبعا بنكون مقليلين الماء يعنى كوب سكر له نصف كوب ماء وملعقة عسل وبعد ان يبرد اضيفى نصف كوب لبن مع التقليب
وطبعا حطين فى الشراب نقطتين عصير ليمون حتى لايترسب السكر فى القاع
[b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:23 am

السر السابع عشر
عند تحمير البط او الدجاج
بجيب ملعة عسل ابيض وملعقةصلصة
وعصير ليمونة وملح وفلفل وكمون
ويخلط جيدا ثم ندهن به البط او الدجاج
ويدخل الفرن بصراحة لونه بيبقى جميل جدا
وطعمه اجمل وبيكون مثل المشوى على السيخ بالضبط وعلى فكرة ممكن نبدل العسل لو موش موجود بملعقة سكر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:25 am

السر الثامن عشر
عند طهى البقول يجب نقعها
سا عتين على الا قل لاخراج الغازات
الموجودة بها وتمنع الانتفاخ
(الفول-الوبيا -الفاصوليا -البازلاء)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:27 am

السر التاسع عشر
عند عمل سلطة الطحينة
يجب وضع ماء ساخن حتى تحصلى على
قوام غليظ ولاتنسى عصر الليمون
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:29 am

السر العشرين

بعد إطفاء النار عن ورق العنب
لا تكشفي الغطاء حتى يبرد لكي
لا يغمق لونه وينشف ثم يقلب.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:31 am

السر الحادى والعشرين
لعمل بيتزا ذات نكهة مميزة
أضيفي شمرجاف مطحون على العجينة
يعطيها مذاق مميزة ويمنع الانتفاخ
وأضيفي بعض مسحوق الزعتر او الريحان إلى الصلصة
وتتوالى الاسرار ومنتظرة التقييم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:33 am

السر الثانى والعشرين
عند عمل المخبوزات مثل الكيزر
نقوم بضرب بيضة مع قليل من الماء
وقليل من اللبن الجاف ونقوم بدهن الوجه
للحصول على لون ذهبى ولامع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 11:35 am

السر الثا لث والعشرين
حبة البطاطس تعيد النكهة للأرز المحترق
6- عندما تنسى ربة المنزل الإناء على الموقد فترة أطول تبدأ الطبقة السفلى في الاحتراق، وعندها تنتشر رائحة الاحتراق في جميع الإناء ممايفقد الأرز رائحته الشهية وطعمه اللذيذ. لذلك ينصح بنقل محتويات الإناء من الأرزكاملة إلى إناء آخر بسرعة وترك الطبقة السفلى المحترقة ،و توضع حبة بطاطس كاملة ومقشرة داخل طبقات الأرز ، وإذا كان الإناء كبيراً يتم غمس أكثر من حبة بطاطس كاملة ومقشرة .

اووضع قطعة خبز على الوجه لمتصاص الرائحة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
ماجى تورز

ماجى تورز


عدد المساهمات : 2394
تاريخ التسجيل : 05/09/2010

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالخميس يوليو 07, 2011 11:38 am

الله عليكى ياجرير
فعلا معلومات قيمة جدا
ماشاء الله عليكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الشيف مونى

الشيف مونى


عدد المساهمات : 2128
تاريخ التسجيل : 29/08/2010

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالخميس يوليو 07, 2011 11:42 am

فعلا ماشاء الله عليكى
باين عليكى استاذة كبيرة فى المطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالخميس يوليو 07, 2011 5:02 pm

شكرايا حبايب قلبى على مروركم العطر وكلماتكم الجميلة
ويارب اكون عند حسن ظنكم
وانتظرووووو با قى الاسرار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
جرير NORAN

جرير NORAN


عدد المساهمات : 324
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 44
الموقع : mo2mna.yoo7.com

اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Empty
مُساهمةموضوع: رد: اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)   اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد) Icon_minitimeالخميس يوليو 07, 2011 5:46 pm

السر الرابع والعشرين
عندماترغبين فى عمل محشى باذنجان
يفضل في اختيار الباذنجان استخدام ثمرات لها ساق مائل

لأن السيقان الأفقيه تكون لثمارها طعم حار في الغالب
ويجب اضافة الزبييب واللحم المفروم وقليل من التقوير
الى خلطة المحشى.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo2mna.yoo7.com
 
اسرارى المطبخية وانت ايه اسرارك المطبخية (متجدد)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كيف احزن وانت ربى ....
» احذرو من نوكيا n8 قد تصل فاتورت الانترنت إلى 10 ألاف وانت لا تعلم..الحل هنا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مؤمنه_منتدى نسائى فقط :: أقسام الطبخ :: وصفات الطبخ-
انتقل الى: