الشيف مونى
عدد المساهمات : 2128 تاريخ التسجيل : 29/08/2010
| موضوع: ازاي تعرفي الحنه الكويسه من المغشوشه وازاي تعمليها صح الأربعاء فبراير 16, 2011 9:38 am | |
| في الاول بقولكم 3 نصائح تعرفى فيها الحناء كويسه أو لا 1- لازم يكون لونها اخضر ( لما يكون لونها بني اعرفي انها 100% مغشوشة ) دي صوره للحنه الكويسه يا بنات شايفين لونها اخضر ازاي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] 2- ريحتها قويه جدا ( لو قربتى منها تعطسي ) 3- خالية من الشوائب دي مواصفات الحنة المثالية علشان لما تشتريها محدش يضحك عليكي ويغشك
تاني حاجه بقا الحنة لها طريقتين : *طريقة بتعطيكي لون اكتر *طريقة بتعطيكي تغذية اكتر الطريقة الاولى اللي بتعطيكي لون اكتر: عادى تحطى حنة واللون اللي هتديه لشعرك زي شوفي بتستخدمي مثلا كردكديه ولا كركم ولا بودره دم الغزال سواء لشعر احمر او بني اللي انتي عايزه دا اللي انا اقصده تحطى نصها على الحنة وهي لسه بودره ناشفه يعني زي الصوره كدا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] و النص التانى تحطيه فى مايه سخنه من ربع ساعة الي نصف ساعه حسب درجه اللون المرغوبه وبعدين حطي المايه علي الحنه بس و لازم على فكرة تكون الحنه سخنه بتطلع بخار يعني وعلشان تعملي كدا لازم تبقي غاليه المايه السخنه كويس قبل ما تحطي الاعشاب ملحوظة : الاعشاب لازم تتحط فى مايه سخنه جاهزة مش تتغلى على النار والطريقة دي مش بتحتاج للتخمير يعنى مجرد ما بتحطى كل حاجه وتعجنيها بتستخدميها على طول و هى سخنه كمان ممكن تحطى ليمون او خل تفاح حاجة بسيطة عشان يثبت اللون متكتريش الليمون لو شعرك جاف
الطريقه التانيه اللي بتعطيكي تغذيه اكتر : وهي انك بتجيبى حنة و بتعجنيها بالبيض بس يعنى متحطيش فيها ولا نقطة ميه وكل ما تحسي انها جامده بتزودي البيض بتحطى بيض يعني لو شعرك لأول ضهرك حطي 14 بيضه يعنى كلها بتتعجن ببيض بدل المايه وبعد كدا بتحطي عليها زبادى و قشطة و عسل و زبدة كل الحاجات للتغذية القويه للشعر مش لإعطاء لون بعد كدا بتحطيها في طاجن فخار من بتاع ام علي لو تعرفيه او الرز باللبن أي نوع فخار عندكو تحطى عليها الورق الشفاف بتاع تغطية الاكل و تفتحى الفرن وتولعيه و تستنى ربع او نصف ساعة لغاية لما تبقي سخنه اوي وتطفي النار وتسيبي الحنة جواه لغاية الصبح تتخمر يعنى من بليل لحد الصبح و بعد كدا تستخدميها بس يا حلوين و فى كلا الحالتين بتغسلى شعرك اول مرة ب ميه وبلسم فقط واليوم الذي بعده بشامبو و المدة خمس ساعات لو من غير بخار ( مش سيشوار) و ساعة لو بالبخار وفي النهايه نصيحتي استخدمي فرشاه لتوزيع الحناء على الشعر عشان تغطي الحناء الشعر كله
الموضوع عجبنى فنقلته للامانة من منتدى تانى
| |
|
نسوم
عدد المساهمات : 6 تاريخ التسجيل : 07/03/2011 العمر : 39
| موضوع: رد: ازاي تعرفي الحنه الكويسه من المغشوشه وازاي تعمليها صح الإثنين مارس 07, 2011 6:56 am | |
| lor=red]]بارك الله فيك[/size] | |
|
توتو
عدد المساهمات : 59 تاريخ التسجيل : 08/03/2011 العمر : 33 الموقع : الرياض
| موضوع: رد: ازاي تعرفي الحنه الكويسه من المغشوشه وازاي تعمليها صح الثلاثاء مارس 08, 2011 11:19 am | |
| | |
|
لااله الاالله
عدد المساهمات : 2 تاريخ التسجيل : 03/03/2011 العمر : 25
| موضوع: رد: ازاي تعرفي الحنه الكويسه من المغشوشه وازاي تعمليها صح الخميس مارس 10, 2011 2:43 am | |
| | |
|
توتو
عدد المساهمات : 59 تاريخ التسجيل : 08/03/2011 العمر : 33 الموقع : الرياض
| موضوع: رد: ازاي تعرفي الحنه الكويسه من المغشوشه وازاي تعمليها صح الخميس مارس 10, 2011 3:15 am | |
| | |
|
الشيف مونى
عدد المساهمات : 2128 تاريخ التسجيل : 29/08/2010
| موضوع: رد: ازاي تعرفي الحنه الكويسه من المغشوشه وازاي تعمليها صح الخميس مارس 10, 2011 4:07 am | |
| | |
|