مؤمنه_منتدى نسائى فقط

مؤمنه_منتدى نسائى فقط

منتدى نسائى فقط

 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 بريانى اللحم على طريقتى الخاصة من مطبخى بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف مونى

avatar

عدد المساهمات : 2128
تاريخ التسجيل : 29/08/2010

مُساهمةموضوع: بريانى اللحم على طريقتى الخاصة من مطبخى بالصور   الإثنين مارس 19, 2012 3:30 am

السلام عليكم ورحمة الله
المكونات
نص ك لحم
5 م ك بسلة
كوب وربع ارز بسمتى
1 طماطم
1 بطاطس
2 جزر صغير
م ص فلفل اسود
م ص زنجبيل بودرة
م ص قرفة
م ص بابريكيا
م ص بهارات
م ص كسبرة ناشفة
2 م ص ملح
2 م ص مستردة
م ص صويا صوص
كوب زبادى
3 م ك سمنة

بصلة
2 فص توم
التجهيزات
هنسلق اللحمة سلق كامل
اول حاجة هننقع الرز البسمتى لمدة ساعتين
وهنقطع البصلة والتوم
وهنقطع البطاطس والجزر والطماطم
وهنسلق البسلة
ده شكل البسلة لما اتسلقت

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.


وده الخضار والتوابل

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

البصل والتوم بعد ماقطعتهم

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.


هنحمر البصل والتوم فى السمنة

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

ونحط عليهم التوابل والخضار

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.


ونقلبهم كويس مع بعض ونحط عليهم اللحمة المسلوقة ونقلبهم ونحط عليهم شوية ميه

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.


ونشغل عليهم النار شوية عشان اللحمة تتشرب من طعم التوابل

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.


ولما تنشف الميه نطفى النار ونحط عليهم الرز المنقوع ونقلبهم كويس مع بعض

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.


ونحط عليهم شوربة اللحمة او اى شوربة عندك لغاية ماالرز يتغطى بالكامل

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.


ونسيبهم يستوو على نار هادية اوى هياخد حوالى من ساعة الا ربع لساعة

وده لما استوى وغرفته

تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.



تكبير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.


انا عارفة ان فيه ناس بتسلق الرز وفيه بردو ناس مبتسلقش اللحمة بالكامل
انا حبيت افتكس فيه وكمان محبتش اسلق الرز عشان يتشرب اكتر بطعم الخضار والتوابل
وبالنسبة اللحمة اللى استعملتها عجالى لو بتلو اسلقيها نص سلقة

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بريانى اللحم على طريقتى الخاصة من مطبخى بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مؤمنه_منتدى نسائى فقط :: أقسام الطبخ :: أكلات الشيف مونى :: وصفات طبخ ومعجنات-
انتقل الى: